Web shop

Web shop (veb šop) ili online trgovina je danas najprofitabilniji oblik trgovine. Osnovni razlog za to je jednostavnost i niski troškovi poslovanja u odnosu na klasičnu (offline) trgovinu. Internet trgovina je otvorena 24 sata dnevno, svaki dan, tokom cele godine. Za otvaranje web trgovine troškovi su neuporedivo manji, a potencijali daleko veći od fizičke trgovine.

Veb šop ili online prodavnica služi kao platforma za pregled, kupovinu i prodaju artikala i usluga online. Uz web shop platformu obično ide administrativni deo koji služi za upravljanje sadržajem i procesom prodaje i kupovine na internetu.

web shop

Izrada internet prodavnica podrazumeva da na sajtu imate bazu sa unetim artiklima za prodaju, svaki artikal da ima sliku (jednu ili više), unete karakteristike, opis samog artikla, cenu i način dostave, plaćanja ili preuzimanja robe.

U bazu može biti unet neograničen broj artikala i mogu se pretraživati po više kriterijuma pretrage, ključnim rečima, veličini, boji, rasponu cene itd. Same web prodavnice mogu biti raznog tipa recimo od prodaje garderobe do prodaje industrijskih mašina i alata.

Cena izrada Internet prodavnice ili web shop-a zavisi od funkcionalnosti same web prodavnice, tj od toga šta želite da vaša web prodavnica ima. Broj artikala ne utiče na cenu. Artikle unosite sami i sami kasnije vršite ažuriranje same web prodavnice.

Web shop (online trgovina) je danas najprofitabilniji oblik trgovine koji se veoma brzo razvija. Internet trgovina (web shop), je prioritet svakog trgovca koji hoće da napreduje i ostvaruje profit uz minimalne troškove. Zarada na internetu zahteva upornost i entuzijazam, ali se uloženo uvek višestruko isplatiti.