Dizajn vizit kartice

Želite da oduševite klijenta koji vas je angažovao da mu dizajnirate vizit karticu, a nije baš siguran šta želi? Ili ste vi klijent, koji želi da ispostavi jasan zahtev dizajneru?

Vaša vizit karta je odskočna daska za nove veze i nove mogućnosti. Dobra vizitka može napraviti trajan utisak, a loše dizajnirana vizit karta može zaustaviti proces saradnje u startu pri samom kontaktu. Dakle, šta je ono što čini vizit kartu sjajnom?

To malo parče papira mora da ima sve: sjajan grafički dizajn, sve ( i samo) neophodne informacije kao i odgovarajuće dimenzije (da savršeno staje u džep pantalona ili novčanika).

Manje je više kada je u pitanju dizajn vizit karti. Najuspešnije moderne vizitke su čiste, otvorenog dizajna, sa informativnim tekstom. Razlog je jednostavan: oslobađajući prostor, vizuelno sofisticirani dizajn ima veći uticaj na klijenta. Takođe ima više profesionalni izgled. vizit karta
Pre se popunjavao svaki deo vizitke, i tada one nisu imale toliku vizuelnu svrhu kao sada. Ako Vam je potrebno, ne ustručavajte se da koristite obe strane vizit kartice.

Razmena business kartica u poslovnom svetu mu dođe kao rukovanje – to je trenutak kada se formira prvi (i najvažniji) utisak o vama kao profesionalcu. Marketing stručnjaci ukazuju da već prilikom tog ritualnog prvog susreta počinje proces prodaje, koji se, kao što svi znamo, bazira na pozicioniranju u odnosu na konkurenciju i isticanje vlastite uporedne prednosti i nezamenljivosti.

Uložite u dizajn i izradu vizit karti i isplatiće Vam se višestruko. Većina štamparija može “začiniti” svoj dizajn sa zaobljenim uglovima. Razmišljajte kada pravite vizitke kao o ulaganju u budućnost Vašeg poslovanja.

I na kraju, najvažnije od svega jeste da dizajn služi da istakne informacije koje stavljate na vizitke i da te informacije budu od značaja. Jer ni jedan dizajn trik nije važan, ako klijentu ne da informaciju: Ko ste Vi i kako do Vas doći?